2012. november 4., vasárnap

Egy távirányító mindfölött

Milyen lenne, ha minden technikai eszközünket egyetlen távirányítóval tudnánk irányítani, nem kellene a töménytelen mennyiségű távirányító közül kiválasztanunk az éppen nekünk szükségeset... Jó lenne, igazi álom világ. A Microsoft most ennek a szép célnak az elérése felé tett egy nem is rossz kísérletet.

A cél elérése felé ez persze egyelőre csak egy lépés, de kezdetnek nem rossz. Ez a szuper távirányító az Xbox Smartglass szoftver.
E szuper alkalmazás segítségével összeköthetjük a birtokunkban lévő eszközöket. Természetesen mindehhez szükségünk van Xbox 360-ra, ugyanis ez a játékgép a központi vezérlője a smargtlass által összekötött hálózatnak.


A Smartglass segítségével nézhetünk tableten lejátszott filmet a tévénken, miközben a tableten csak a jelenetet választjuk ki.
Jelenleg még nagyon gyerekcipőben jár a projekt, egyelőre még csak Windows alapú és androidos rendszereken fut, de a cég tervezi a kifejlesztését minden fontosabb rendszerre.
A távirányító fontos szerephez juthatna a konzolos játékoknál is. Plusz egy képernyő beiktatásának segítségével a játékok közben figyelemmel kísérhetnénk mondjuk a térképet.
Még egy érdekes dologban segíthetne a smartglass, mégpedig a webes böngészésben a tévéképernyőn.

Egyelőre persze még nem érdemes kidobnunk az összes távirányítónkat, de a híreket már figyelhetjük, kitudja mikor repülhetnek mégis a kukába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése